Piroska
-12 °C
-2 °C

Kampányt zárt az RMDSZ

MTI
2004.06.03. 19:38
Mintegy húszezren vettek részt a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) marosvásárhelyi országos kampányzáró rendezvényén - tájékoztatott az RMDSZ csütörtöki közleményében.

A szerdai kampányzárónak otthont adó helyi ligeti stadionban mintegy húszezren, jelentős részben fiatalok vettek részt. A főként Marosvásárhelyről, de Erdély számos településéről is csoportosan érkezett népes közönség tapssal és RMDSZ-zászlókkal üdvözölte a szervezet országos és megyei vezetőit, polgármester- és tanácsosjelöltjeit, valamint a rendezvény meghívottját, Sütő András írót.

"Szabadságunk és magyarságunk mércéje ma az, amit együtt cselekedtünk: az aradi Szabadság-szobor kiszabadítása" - hangsúlyozta megnyitó beszédében Markó Béla. Az RMDSZ elnöke emlékeztetett: az RMDSZ nemcsak beszélt az autonómiáról, hanem tett is érte. Tudott autópálya-tervet megváltoztatni, kétnyelvűséget bevezetni, erdőt, földet, házat visszaszerezni, magyar egyetemi oktatást kiküzdeni, magyar iskolát létesíteni, szobrokat visszaállítani - mondta.

A rendezvényen nagy sikerű koncertet adott Demjén Ferenc is, népszerű színészek léptek fel, és megjelentek a párt jelöltjei is.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.