Ágnes
-11 °C
-4 °C

A választásokat előkészítő ENSZ-alkalmazottakat támadtak meg Afganisztánban

MTI
2004.06.06. 15:43
Az afganisztáni választásokat előkészítő ENSZ-alkalmazottakat támadtak meg az ország északkeleti részén - jelentette be vasárnap Kabulban a világszervezet szóvivője.

A szavazói névjegyzéket összeállító 15 fős csapat négy járműből álló konvojára az afgán fővárostól mintegy 200 kilométerre délre nyitottak tüzet ismeretlenek. A kézifegyverekkel és gránátvetőkkel végrehajtott támadásban a külföldi önkéntesek és a helyi alkalmazottak közül senki nem sérült meg.

A konvojt biztosító afgán rendőrök viszonozták a tüzet, majd amerikai helikopterek is a megtámadottak segítségére érkeztek. Ekkor az ismeretlen támadók elmenekültek.

Az afgán illetékesek első nyilatkozatai szerint a támadást minden bizonnyal a megdöntött tálib rezsim hívei hajtották végre. A tálibok már többször rátámadtak a jelenleg szeptemberre tervezett afganisztáni választások előkészítőire.

Jórészt a tálibok akciói miatti kockázatok vezettek ahhoz, hogy több hónappal elhalasztották az eredetileg idén júniusra tervezett afganisztáni választást.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.