Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Az al-Kaida amerikai túsz kivégzésével fenyegetőzik

MTI
2004.06.16. 00:23
Egy al-Kaidának tulajdonított üzenet szerint a terrorszervezet kivégez egy amerikai túszt, ha 72 órán belül nem engedik el a Szaúd-Arábiában fogva tartott fegyvereseit.

"Ha szaúdi kormány zsarnokai biztosítani akarják az amerikai túsz elengedését, szabadon kell engedniük a börtöneikben fogva tartott mudzsahedinjeinket. Mától számítva 72 óra áll a rendelkezésükre vagy feláldozzuk őt" - áll az közleményben, amelyet egy szélsőséges iszlám honlapon tettek közzé.

A közleményt az al-Kaida Arab-félszigeti Szervezete írta alá és egy olyan szélsőséges iszlám honlapon tették közzé, amelyen már több hasonló üzenet volt a múltban olvasható.

A közlemény hitelességét egyelőre nem sikerült megállapítani. A csoport megismétli: ha híveit péntekig nem engedik szabadon, túszuk halálát "más keresztesek vérfürdője követi" idén az Arab-félszigeten.

Az al-Kaida szombaton közölte, hogy a fogságában van a 49 éves Paul Marsall Johnson amerikai mérnök, az első amerikai, akit az arab monarchiában több mint egy éve tartó erőszakhullám során túszul ejtettek.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.