Mária
-6 °C
-2 °C

Menekülnek Irakból a dél-koreai civilek

MTI
2004.06.22. 06:18
Az Irakban dolgozó dél-koreai üzletemberek várhatóan július elején elhagyják az arab országot amiatt, hogy a múlt héten iraki terroristák túszul ejtették egyik civil honfitársukat, akinek sorsa azóta is ismeretlen.

Ri Hi Bom, dél-koreai kereskedelmi, ipari és energiaügyi miniszter kedden Szöulban jelentette be a dél-koreaiak távozási szándékát.

Eközben továbbra sem tudni a 33 éves dél-koreai túsz sorsáról. Kim Szun Il elrablói hétfő hajnalban közölték, hogy lefejezik foglyukat, ha Szöul továbbra is együttműködik az Irakot megszálló amerikai hatóságokkal. A túszejtők szabta 24 órás határidő már lejárt, de egyelőre semmilyen jelzés nem érkezett arról, hogy a magát a jordániai születésű Abu Muszab az-Zarkávinak, az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik iraki vezérének a követőjeként feltüntető csoport végrehajtotta-e a halálos ítéletet.

Irakban jelenleg 660 főnyi dél-koreai hadmérnök és ápolószemélyzet tartózkodik. Szöul pénteken jelentette be, hogy további 3 ezer katonát vezényel Irakba, az ország észak részén folyó helyreállítási munkákra.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.