Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Szélsőbalosoknak tulajdonítják az isztambuli merényletet

MTI
2004.06.25. 16:04
Egy szélsőbaloldali török csoportnak tulajdonítják a négy áldozattal járó isztambuli robbantást a török hatóságok. A nyomozás eredményei azt támasztják alá, hogy egy szélsőséges csoport tagjaként nyilvántartott és két korábbi isztambuli merényletben való részvétellel is gyanúsítható fiatal nő felelős a robbanásért, amely csütörtökön történt egy helyi autóbuszjáraton - mondta Moammer Güler tartományi kormányzó pénteken. Török sajtójelentések szerint a Forradalmi Népi Felszabadítási Párt és Front (DHKP-C) nevű, illegális szervezetről van szó, a hatóságok azonban nem erősítették meg az értesülést.

A NATO jövő heti csúcstalálkozójának helyszínéül szolgáló városban történt robbanásban életét vesztette a fiatal nő és a busz három utasa, a mintegy 15 sebesült közül kilencen szorultak kórházi ápolásra még pénteken is.

A hatóságok feltételezik, hogy a merénylet eredeti célpontja nem az autóbusz volt, hanem idő előtt felrobbant a bomba. Hasonló pokolgépek robbantak az elmúlt napokban több bankfiók előtt, ugyanakkor azok nem okoztak ilyen mértékű kárt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.