Piroska
-12 °C
-2 °C

Bush ellen tüntetőket tartóztattak le Írországban

MTI
2004.06.25. 19:20
George Bush amerikai elnök látogatása ellen tüntetni készülőket vettek őrizetbe pénteken Írország nyugati részén, a shannoni repölőtér közelében. A három aktivistát azért állították elő, mert felhajóztak a Shannon folyó torkolatán, amelyet korábban a hatóságok az amerikai elnök látogatását megelőző biztonsági intézkedésként lezártak, közölte egy rendőrségi szóvivő. A két férfi és egy nő csónakját a torkolatvidék déli partján, Foynes-nél kikötésre kényszerítették, és kihallgatás céljából mindhármukat előállították.

A tüntetésre készülők - köztük Edward Horgan, az ír hadsereg volt tisztje és az "Állítsátok meg a Bush-kampányt" nevű békepárti szervezet vezetője - az Egyesült Államok iraki politikája és az ellen kívántak tiltakozni, hogy a dublini kormány engedélyezte az Irakba tartó amerikai gépek leszállását Shannonban üzemanyag-feltöltésre.

George Bush személyében először látogat amerikai elnök Írországba szombaton, az Európai Unió és az Egyesült Államok diplomáciai értekezletére, amelynek helyszíne a Shannon környéki Dromoland kastély lesz. Az amerikai elnök látogatásának híre nagy felzúdulást keltett az országban; várhatóan ezrek vonulnak az utcákra pénteken éjszaka az ír fővárosban, és további demonstrációk várhatók szombaton Shannonban és környékén.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.