Zelma, Rajmund
-7 °C
-3 °C

Szabadon engedtek egy pakisztáni túszt Irakban

MTI
2004.07.02. 17:58
Kapcsolódó cikkek (1)
Szabadon engedtek egy pakisztáni állampolgárt pénteken iraki elrablói - jelentette be a pakisztáni tájékoztatási miniszter Iszlámábádban. A miniszter közölte, hogy a férfi kapcsolatba lépett családjával, hogy tudassa, biztonságban van és már Kuvaitban tartózkodik. A miniszter nem tudott részletekkel szolgálni a férfi elengedéséről.

Amzsaf Háfiz a Kellog, Brown and Root amerikai cég számára gépkocsivezetőként dolgozott Irakban. Az al-Arabíja műholdas televízióban vasárnap bemutatott videofelvételen egy iraki fegyveres csoport a pakisztáni férfi lefejezésével fenyegetőzött arra az esetre, ha Pakisztán nem zárja be bagdadi nagykövetségét és nem rendeli haza összes Irakban dolgozó állampolgárát. A csoport ezenkívül elfogott irakiak szabadon bocsátását követelte. Az emberrablók három napot adtak követelésük teljesítésére. A határidő szerda éjjel járt le.

Az iszlámábádi kormány közölte: nem tesz eleget az emberrablók követelésének. Pervez Musarraf pakisztáni államfő felszólította az emberrablókat, engedjék el túszukat, és megkérdőjelezte, hogy valóban az iszlám nevében cselekszenek.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.