Gábor, Karina, Ders
8 °C
20 °C

A melegpárok legalizálását fontolgatják Olaszországban

MTI
2004.07.02. 19:27
A "vadházasságok" és homoszexuális párkapcsolatok törvényi elismerését célzó javaslatot nyújtottak be az olasz parlamentben. A várhatóan jövő héten a törvényhozás napirendjére kerülő törvénytervezet a baloldali demokratáktól és a kormányzó Forza Italiától származik.

Az elképzelés mintájául a Franciaországban bevezetett polgári szolidaritási szerződés (PACS) szolgált, amely a házaspárok együttélését szabályozó törvények egy részét - elsősorban egyes adózási és szociális jogszabályokat - kiterjeszti az élettársi közösségben élőkre.

Olaszországban eddig minden kísérlet kudarcot vallott a nem házasságban élő párok kapcsolatának legalizálására. A Vatikán az elmúlt hónapokban többször is óva intett olyan törvényektől, amelyek veszélyeztetik a "házasságon alapuló család" modelljét, és amelyek "ellentétesek Isten tervével".

Hasonlóképp óvott a pápa olyan törvényektől, amelyek elismerik a homoszexuálisok házasságát és így "veszélyeztetik a család egységét". Felmérések szerint ugyanakkor az olaszok több mint fele támogatja az egyneműek házasságkötésének engedélyezését.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!