Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Leváltják Vatikán államtitkárát?

MTI
2004.07.05. 18:21
Alig kezdte meg a pápa három év óta első nyaralását az Aosta völgyében, a Vatikánban máris hírek kaptak szárnyra az egyházi állam csúcsszerveiben várható személyi változásokról. Mint a Kathpress katolikus hírügynökség rámutatott, a kúria - a pápa kormányzati apparátusa - élén álló Angelo Sodano bíboros novemberen tölti be 77. életévét; ezzel már két évvel túllépi a nyugdíjkorhatárt. Joseph Ratzinger bíboros, a hittani kongregáció elnöke még nála is idősebb fél évvel.

Olasz médiumok szerint Sodano örökébe a Vatikán személyzeti főnöke, Giovanni Battista Re bíboros léphet. Nem kizárt az sem, hogy a kúria élére a missziós kongregáció prefektusa, Crescenzio Sepe, illetve Giovanni Lajolo érsek, külügyminiszter kerül. (Utóbbi éveken át volt vatikáni nuncius Németországban.)

Ratzinger utódaként a portugál José Saraiva Martinst emlegetik a lapok. A boldoggá avatási testület elnökeként ő emelte a boldogok közé Pater Piót és José María Escrivát, az Opus Dei alapítóját. Szóba került Salvatore Fisichella római segédpüspök és a nemrégiben püspökké szentelt Bruno Forte teológus neve is.

Az esedékes személyi változásokról és azok időpontjáról II. János Pál hivatott dönteni.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.