Mária
-7 °C
3 °C

Szabadon engedték egyiptomi túszukat az iraki emberrablók

MTI
2004.07.19. 18:44
Szabadon engedték elrablói az Irakban túszul ejtett egyiptomi kamionsofőrt - vált ismertté hétfőn Bagdadban egyiptomi diplomáciai forrásból. A csaknem két hét fogság után szabadon bocsátott 42 éves férfi jelenleg Egyiptom bagdadi nagykövetségen tartózkodik.

Az Iraki Iszlám Hadsereghez tartozó, magát Háled Ibn al-Válidnak nevező fegyveres csoport vállalta magára az egyiptomi kamionsofőr elrablását és azzal fenyegetőzött, hogy kivégzi túszát, ha munkaadója, egy szaúd-arábiai vállalkozó nem hagy fel iraki tevékenységével.

A szaúdi vállalkozó múlt szerdán az al-Dzsazíra arab hírtévében közölte, hogy az emberrablók követelésére hajlandó beszüntetni iraki tevékenységét. A túszejtők elmondása szerint az egyiptomi férfit azért fogták el, mert az Irakban állomásozó amerikai erőknek szállított üzemanyagot, ezt azonban munkáltatója cáfolta. Közölte: az egyiptomi gépkocsivezető az iraki kőolajipari minisztérium és Szaúd-Arábia közötti megállapodás alapján szállított üzemanyagot Irakba, aminek semmi köze az amerikai erőkhöz.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.