Árpád
7 °C
21 °C

Patriot rakétákat telepítettek Athénba az olimpia idejére

euractiv.hu
2004.07.28. 10:02
A görög fővárosban egyre láthatóbb jelei vannak az olimpiával kapcsolatos biztonsági intézkedéseknek: több tucat Patriot típusú légelhárító rakétát telepítettek három athéni pontra, köztük az olimpiai falu melletti Tatoi repülőtérre, valamint más görögországi helyszínekre. Több száz térfigyelő kamerát is fölszerelnek Athénban és környékén.

A görög hatóságok bejelentették: az amerikai gyártmányú Patriot rakétákat július 1-jétől folyamatosan telepítették, és azok augusztus 29-ig, a játékok végéig a helyükön maradnak. Rendőrségi források arról számoltak be, hogy három helikopter és egy Zeppelin léghajó - valamennyi kamerákkal, figyelő-berendezésekkel felszerelve - gyakorlatilag non-stop a levegőben lesz az Olimpiai Játékok idején.

Nem csak Athént, hanem több más görög várost is védenek majd Patriotok és további légelhárító eszközök. A görög légierő szóvivője, Constantinos Prionas arról adott tájékoztatást a sajtón keresztül, hogy S 300-as orosz gyártmányú rakéták védik a legnagyobb görög sziget, Kréta fővárosát, Herakliont. Egyes értesülések szerint Thessaloniki városát és az Égei tengeri Skyros sziget biztonságát is Patriot rakéták vigyázzák.

Hajóutak

Csodás hajóutak: Olaszország, Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.