Sára, Márió
-11 °C
-1 °C

Patriot rakétákat telepítettek Athénba az olimpia idejére

euractiv.hu
2004.07.28. 10:02
A görög fővárosban egyre láthatóbb jelei vannak az olimpiával kapcsolatos biztonsági intézkedéseknek: több tucat Patriot típusú légelhárító rakétát telepítettek három athéni pontra, köztük az olimpiai falu melletti Tatoi repülőtérre, valamint más görögországi helyszínekre. Több száz térfigyelő kamerát is fölszerelnek Athénban és környékén.

A görög hatóságok bejelentették: az amerikai gyártmányú Patriot rakétákat július 1-jétől folyamatosan telepítették, és azok augusztus 29-ig, a játékok végéig a helyükön maradnak. Rendőrségi források arról számoltak be, hogy három helikopter és egy Zeppelin léghajó - valamennyi kamerákkal, figyelő-berendezésekkel felszerelve - gyakorlatilag non-stop a levegőben lesz az Olimpiai Játékok idején.

Nem csak Athént, hanem több más görög várost is védenek majd Patriotok és további légelhárító eszközök. A görög légierő szóvivője, Constantinos Prionas arról adott tájékoztatást a sajtón keresztül, hogy S 300-as orosz gyártmányú rakéták védik a legnagyobb görög sziget, Kréta fővárosát, Herakliont. Egyes értesülések szerint Thessaloniki városát és az Égei tengeri Skyros sziget biztonságát is Patriot rakéták vigyázzák.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.