Miklós
-7 °C
2 °C

Hatami: A muzulmán vallás a békét támogatja

MTI
2004.08.06. 00:47
A muzulmán országoknak meg kell mutatniuk a világnak, hogy az iszlám hit a békét és a fejlődést részesíti előnyben, jelentette ki csütörtökön Mohammed Hatami iráni köztársasági elnök a szomszédos Azerbajdzsánban tett látogatásán. "Az Iszlám Konferencia Szervezetén (OIC) keresztül láthatóvá kell tennünk, hogy a muzulmán vallás a békét, a nyugalmat, a biztonságot és a fejlődést támogatja" - mondta Hatami azerbajdzsán kollégájával, Ilham Aliyevvel tartott közös sajtóértekezletén.

Hozzátette, hogy a muzulmán országok "közös problémákkal" küzdenek és együtt kell megbirkózniuk a feladatokkal, beleértve az előrehaladást is. Ugyanakkor "nem tarthatjuk távol magunkat Izraelben és Irakban élő testvéreink szenvedéseitől" - fejtegette.

Az Interfax orosz hírügynökség beszámolója szerint csütörtökön Bakuban 10 megállapodást írtak alá Hatami és Aliyev jelenlétében, egyebek mellett az Azerbajdzsánt a nagy számú azeri kisebbség lakta Észak-Iránnal összekötő út építéséről, földgáz szállításáról és kulturális együttműködésről szóló egyezményeket.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.