Natália
-3 °C
7 °C

A Palesztinokat és Izraelt bírálja az ENSZ

MTI
2004.08.11. 20:55
Nemzetközi kötelezettségeik megsértésével, valamint a civilek védelmének elmulasztásával vádolta Izraelt és a Palesztin Hatóságot szerdán Kieran Prendergast, az ENSZ politikai ügyekben illetékes főtitkár-helyettese. Semmilyen kézzel fogható előrelépés nem történt a közel-keleti békefolyamat felélesztésére az elmúlt egy hónapban, az erőszak újabb ártatlan életekbe került" - jelentette ki Prendergast Biztonsági Tanács előtt, a közel-keleti helyzetről szóló havi tájékoztató ülésén.

Szerinte Izraelnek, mint megszálló hatalomnak, kötelessége megvédeni a palesztin civileket és csak akkor semmisítheti meg javaikat, ha az feltétlenül szükséges egy katonai akció keretében. Ugyanakkor a Palesztin Hatóságnak is kötelessége az Izraellel kötött megállapodások és a közel-keleti útiterv iránti elkötelezettsége értelmében megvédeni az izraeli polgári lakosságot az ellenőrzése alatt álló területekről induló támadásokkal szemben.

A becslések szerint a 2000 szeptemberében kirobbant második palesztin felkelés óta 34700 palesztin és 6102 izraeli halt meg, illetve sebesült meg erőszakos cselekményekben.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!