Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Az ENSZ elítélte a burundi tömegmészárlást

MTI
2004.08.16. 06:11
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa szigorúan elítélte vasárnap a 160 tuszi törzsbeli halálát követelő, két nappal korábbi burundi tömegmészárlást, és felszólította az afrikai ország vezetését, valamint a szomszédos Kongói Demokratikus Köztársaságét, hogy működjön együtt a tettesek bíróság elé állítása végett.

Kongói, burundi és ruandai lázadók különböző csoportjai tusziellenes szövetséget alkotva megtámadták egy burundi menekülttábort, amelyet az ENSZ a Kongói Demokratikus Köztársaságból elmenekült (RDC) tuszik számára hozott létre. A támadók lőfegyverekkel, bozótvágókésekkel megöltek legalább 160 embert. Voltak olyan áldozatok, akiket elevenen égettek meg.

Az elnök kérte az ENSZ-főtitkár ruandai, illetve kongói különmegbízottját, hogy mihamarabb készítsen jelentést az esetről. A BT ezenkívül felszólította a térség országait, hogy gondoskodjanak egymás területének tiszteletben tartásáról, lázadók ne juthassanak át másik országba, valamint gondoskodjanak a saját területükön élő polgári személyek biztonságáról.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.