Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Fidesz: Nastase magyarellenes szavazókat gyűjt

Magyar Hírlap
2004.08.17. 07:30
Magyarellenes szavazókat próbál nyilatkozataival megnyerni pártjának Adrian Nastase - mondta a napilapnak Révész Máriusz, a Fidesz-MPSZ szóvivője, miután a román miniszterelnök a román közszolgálati rádióban elhangzott nyilatkozatában megismételte a Fidesz elnökéhez írt nyílt levelében foglaltakat.

Adrian Nastase egy rádiónyilatkozatban megerősítette azt a véleményét, hogy Orbán Viktor saját kampánycéljaira használja fel a romániai magyarságot. A román miniszterelnök egyúttal elutasította, hogy a Fidesz elnöke a romániai magyarok és románok rovására folytasson kicsinyes politikai játékokat.

A Fidesz szerint éppen Nastase folytat politikai kampányt. Révész emlékeztetett arra, hogy Magyarországon, Romániával ellentétben, semmilyen választási kampány nem folyik. Hangsúlyozta, hogy - kampányoktól függetlenül - a Fidesz álláspontja ebben a kérdésben régóta egyértelmű: az erdélyi magyaroknak nem jár kevesebb, mint Európa más kisebbségeinek. Mivel Európában a területi autonómia elfogadott, joggal vethető fel ez a megoldás Székelyföld esetében is.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.