Piroska
-10 °C
1 °C

Öt miniszteri testőrt öltek meg Bagdadban

MTI
2004.08.24. 09:03
Út mentén elhelyezett pokolgép megölte Miskát Mumin iraki környezetvédelmi miniszter négy testőrét kedden Bagdad déli részén - mondta el maga a miniszter asszony, aki sértetlenül került ki a támadásból.

Két további személy is megsérült. A merénylet célpontja valószínűleg a miniszter volt, akinek gépkocsija egy konvojban haladt arra a főváros Kádiszíja negyedében - mondta egy minisztérium szóvivő. Egy televíziós tudósítás képei szerint a robbanás hatására három gépkocsi kiégett.

Egy helyi lakos szerint az eset száz méterre történt az Egyesült Államok által pénzelt al-Huríja kurd nyelvű televízió székházától. A merénylet után amerikai katonák körbezárták a környéket.

Számi al-Muzaffar oktatási miniszter gépkocsioszlopa ellen is robbantásos merényletet követtek el a főváros nyugati, al-Hadra negyedében út menti pokolgéppel, de a miniszter még nem volt ott a detonáció idején, mert a konvoj éppen érte ment - közölte a rendőrség. A miniszter egyik testőre életét vesztette, kettő megsérült.

Lázadók gyakran próbálnak merényleteket elkövetni iraki vezetők ellen az ország destabilizálását célzó terrorkampányuk keretében.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.