Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Izrael: Európa ne támogassa a palesztinok provokációját az ENSZ-ben

MTI
2004.08.29. 19:54
Izrael felszólította az Európai Uniót, hogy ne társuljon a palesztin provokációkhoz az ENSZ-ben.

Szilvan Salom külügyminiszter ezzel a vasárnapi kijelentésével arra célzott, hogy az európai országok ne támogassák az Izrael által emelt biztonsági fal elleni várható határozati javaslatot a világszervezet közgyűlésében.

Salom sürgette az EU tagállamait, hogy ne támogassák a palesztinok azon törekvéseit, hogy az ENSZ-t és a világszervezetet az izraeli-palesztin konfliktus színterévé változtassák a tárgyalások helyett. Szilvan Salom nyilatkozata azt követően hangzott el, hogy tárgyalásokat folytatott Marc Ottéval, az EU közel-keleti megbízottjával.

Salom néhány nappal korábban kijelentette: Izrael számára rendkívül fontos, hogy elkerülje a biztonsági fallal kapcsolatos újabb szavazást.

Az ENSZ közgyűlése július 20-án nagy többséggel nem kötelező erejű határozatot hozott, amelyben felszólította Izraelt a fal lebontására. Izrael attól tart, hogy az ősszel kezdődő újabb közgyűlési ülésszakon újabb ilyen határozatot hoznak, sőt esetleg a Biztonsági Tanács elé is viszik az ügyet, ahol viszont az Egyesült Álamoknak vétójoga van.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.