Judit
3 °C
6 °C

Markó Béla indul a romániai elnökválasztáson

MTI
2004.09.04. 13:19
Markó Bélát, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezetőjét választották a szövetség jelöltjének a romániai elnökválasztásra. Az RMDSZ Szövetségi Képviselők Tanácsának szombaton Marosvásárhelyen tartott ülésén a jelenlévők 109 szavazattal 5 ellenében döntöttek úgy, hogy a szövetség Markó Bélát indítja a november 28-i romániai elnökválasztáson.

Az elmúlt napokban tucatnyi név szerepelt a lehetséges jelöltek sorában, szombaton azonban már csak hármat terjesztettek elő hivatalosan. Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete Eckstein-Kovács Péter szenátort, az Arad megyei Tokay Gyögy szenátort, a Maros megyei pedig Markó Bélát javasolta. (Markó Béla szintén szenátor a román törvényhozásban.) Eckstein-Kovács és Tokay visszalépett Markó javára.

Markó Béla megköszönve a bizalmat kifejtette: azért fontos, hogy a szövetségnek saját államfőjelöltje van, mert így hatékonyabban tudja közvetíteni az RMDSZ álláspontját a romániai magyarság felé. Markó olyan román társadalom felépítése mellett foglalt állást, amnelyben a különböző nemzeti csoportok, etnikumok együttlétének és különlétének egyaránt adottak a feltételei.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!