Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Cáfolják Szaddám egyik tábornokának elfogását Irakban

MTI
2004.09.05. 19:37
Az iraki Nemzeti Gárda egyik parancsnoka vasárnap este cáfolta Izzat Ibrahím ad-Dúri tábornok elfogását. Ugyancsak cáfolta a letartóztatást a bagdadi amerikai főparancsnokság. A korábbinál óvatosabban nyilatkoztak az iraki kormány képviselői is.

Ahmed Halaf Szalman tábornok, aki Irak középső részén vezényli a Nemzeti Gárdát, újságíróknak kijelentette: a Nemzeti Gárda egységei nem vettek részt semmilyen olyan műveletben, amely a megbuktatott rezsim jelenleg legkeresettebb vezetőjének elfogására irányult.

Vasárnap délután az iraki védelmi minisztérium jelentette be, hogy a Nemzeti Gárda és az amerikai erők közös rajtaütésben fogták el Tikrítben a tábornokot. A hírt közvetve Allávi miniszterelnök hivatala is megerősítette.

Néhány órával később a miniszterelnök egyik tanácsadója már úgy nyilatkozott: nem tudják megerősíteni vagy cáfolni Dúri tábornok elfogásának hírét addig, amíg meg nem kapják az elfogott személy DNS-vizsgálatát. A tesztet amerikai és iraki szakértők végzik majd el - tette hozzá.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.