Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Egy nap alatt 34-en haltak meg az iraki harcokban

MTI
2004.09.07. 12:09
Tizenöt iraki és egy amerikai katona halt meg azokban a heves összecsapásokban, amelyeket amerikai erők kedden vívtak Muktada asz-Szadr radikális síita hitszónok lázadó híveivel Szadrvárosban, Bagdad síiták lakta szegénynegyedében; egy nap alatt ezzel legkevesebb 34-re emelkedett a halálos áldozatok száma.

Az iraki egészségügyi minisztérium egyik szóvivője szerint a 15 irakit helyi idő szerint reggel 9 (közép-európai idő szerint 7) óra óta ölték meg Szadrvárosban, s a harcoknak 27 sebesültje van. Ugyanott egy amerikai katona is életét vesztette iraki fegyveresek támadásában. Az újabb összecsapással 34-re, más forrás szerint 40-re nőtt azok száma, akik a hétfő reggel óta zajló szadrvárosi harcokban életüket vesztették - közölték az amerikai és iraki hatóságok. Az elmúlt 24 óra harcaiban legalább 193-an sebesültek meg.

A keddi heves tűzharc azután robbant ki, hogy a szélsőségesek rakétagránáttal támadták meg az amerikai erők egyik járőrét, megölve az egyik katonát, kettőt pedig megsebesítve.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!