Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Clintont kiengedték a kórházból

MTI/AP
2004.09.11. 08:48
Kiengedték Bill Clintont a New York-i Presbytarian kórházból, ahol a volt amerikai elnökön a hét elején szívműtétet hajtottak végre. Clinton hazatért az amerikai nagyváros északi részén található Chappaquában lévő otthonába - közölte szóvivője Jim Kennedy.

Az 58 éves Clintont múlt pénteken szállították kórházba, miután előző nap mellkasi fájdalmat érzett, és légzési nehézségekkel küszködött. A sikeres, ötórás szívkoszorúér-áthidaló műtétet hétfőn végezték el a betegen, majd az intenzív osztályon ápolták tovább.

Clinton előzőleg úgy nyilatkozott, hogy a szívkoszorúerei elmeszesedésének részben genetikai okai lehetnek, de a szűkületek kialakulásához azok az évek is hozzájárulhattak, amikor nem törődött az egészséges táplálkozással. Clinton elnöki éveiben rendszeresen kocogott, ugyanakkor előszeretettel fogyasztotta a gyorséttermek kínálatát. Az év elején szénhidrátban és zsírban szegény étrendre fogta magát.

Clinton melléről 1995-ben jóindulatú cisztát távolítottak el, 1996-ban pedig az orrából távolítottak el rákos sérülést. Az elnöknek ettől eltekintve csak a koleszterinszintjével volt gondja, valamint megromlott hallásával. 1997-től hallókészüléket használ.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!