Géza
0 °C
8 °C

Irak habozás nélkül halad a választások megtartása felé

MTI
2004.09.12. 23:01
Az iraki kormány "habozás nélkül" halad a 2005 januárjára tervezett választások megtartása felé, de "az időtényező végső soron a biztonsági helyzettől függ" - jelentette ki vasárnap Kairóban Hosjar Zebari iraki külügyminiszter.

"A választások megtartása lehetséges, de nem lesz könnyű, mivel egy biztonsági minimumra szükség lesz" - jelentette ki az iraki külügyek irányítója, miután megbeszélését folytatott Ahmed Abul Geit egyiptomi külügyminiszterrel.

Az iraki kormány komoly vizsga előtt áll, a választások megszervezésével be kell bizonyítania hitelességét az iraki nép előtt. Az időtényező végső soron a biztonsági helyzettől függ, de a kormány habozás nélkül halad a választásoknak a kitűzött határidőben történő megtartása felé - jelentette ki Hosjar Zebari.

Az iraki külügyminiszter reményét fejezte ki, hogy Irak a közeljövőben újra felveszi a diplomáciai kapcsolatot Egyiptommal. <>Hosjar Zebari elmondta, hogy Ahmed Abul Geittel megvitatták az Irakkal szomszédos országok (Irán, Törökország, Jordánia, Szaúd-Arábia, Kuvait és Szíria), valamint az ENSZ Biztonsági Tanácsának állandó tagjai és a hét legfejlettebb ipari ország és Oroszország (G8), valamint olyan regionális szervezetek, mint az Arab Liga, az Európai Unió vagy az Iszlám Konferencia Szervezete részvételével összehívandó értekezlet megtartásának lehetőségét. Az ENSZ-közgyűlés tanácskozása alatt folytatni fogjuk a konzultációkat - tette hozzá.

Teneriffe - Loro Park

Teneriffe és Spanyolország legmagasabb pontja a Teide ami a hasonló nevű Nemzeti Parkban terül el.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!