Árpád
-1 °C
9 °C

Véget vetnek a francia újságírók fogságának

MTI
2004.09.18. 18:56
Egy iszlámista csoport internetes honlapján közölt szombati információ szerint az iraki túszejtők beleegyeztek a hetek óta fogva tartott két francia újságíró feltételes szabadon bocsátásába.

"Az iraki Iszlám Hadsereg véget vet a két francia újságíró fogságának. Ők (az újságírók) ezentúl az Iszlám Hadsereggel kötött egyezség szerint folytatják munkájukat. A megállapodás értelmében korlátozott időtartamon keresztül a hadsereg számára küldenek tudósítást a harcokról" - hangzott az Islam Memo honlapon közzétett közlemény, amely állítólag magától a szélsőséges iszlámista csoporttól származik.

Christian Chesnot és Georges Malbrunot francia tudósítókat augusztus 20-án rabolta el az iraki Iszlám Hadsereg. Kiszabadulásuk érdekében Párizs nagyszabású diplomáciai erőfeszítéseket tett, mindeddig sikertelenül.

A szélsőséges csoport értésre adta: Chesnot és Malbrunot munkájával ezentúl nekik dolgozik, hogy tájékoztassa a Nyugatot a háború valós állásáról és az iraki ellenállással kapcsolatos "igazságról".

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.