Miklós
-7 °C
2 °C

Pisztolyt találtak a reptéren a terrorellenes harc vezetőjénél

MTI
2004.09.24. 19:03
Töltött revolvert találtak a Los Angeles-i repülőtéri hatóságok a sokmilliós amerikai világváros terrorellenes harcra kiképzett erőinek vezetőjénél. A rendőrség őrizetbe vette John Millert, miután a repülőtéri biztonsági ellenőrzés során töltött lőfegyvert találtak laptopjának hordtáskájában. A terrorellenes harc helyi vezetője a New Yorkba induló gépre készült felszállni családjával együtt, magáncélú utazásra. A repülőtéri biztonsági őrség lefoglalta a lőfegyvert, és kihallgatta Millert, de utána megengedte, hogy a teljes Miller család beszálljon a gépbe.

Miller azzal mentegette magát: egész egyszerűen elfeledkezett róla, hogy hordozható számítógépének táskájába rakta korábban szolgálati fegyverét. Nagyon bizonytalan azonban, hogy az igazságszolgáltatás elfogadja-e ezt mentségnek. A törvény egyértelműen tiltja ugyanis, hogy utas lőfegyvert vigyen magával a repülőgép fedélzetére, és az idevágó jogszabály nem tartalmaz külön rendelkezést feledékenység esetére.

Egy helyi lap szerint azonban nem fenyegeti pénzbírságnál súlyosabb büntetés a terrorellenes harc Los Angeles-i fejét. A lap azt is tudni véli, hogy a pénzbírság összege legfeljebb tízezer dollár lehet.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.