Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Kémeknek hitték az olasz túszokat

MTI
2004.09.30. 10:08
Kémeknek hitték iraki elrablóik a két olasz segélymunkást egy amerikai lista alapján, s ki akarták végezni foglyaikat - állította Maurizio Scelli, az olasz vöröskereszt vezetője, aki személyesen közreműködött Bagdadban az olasz nők szabadulásában.

A Híd Bagdadba segélyszervezet két olasz munkatársát - az egyaránt 29 éves Simona Parit és Simona Torrettát - két iraki segítőjükkel együtt szeptember 7-én hurcolták el ismeretlen fegyveresek a szervezet bagdadi irodájából, s több ultimátumban is az olasz egységek kivonását követelték. Végül - az olasz sajtó szerint egymillió dollár váltságdíjért - szeptember 28-án átadták foglyaikat az olasz vöröskereszt vezetőjének.

Maurizio Scelli megerősítette azokat az értesüléseket, hogy az emberrablók egy, állítólag az amerikai titkosszolgálatok irodáiból származó lista alapján hitték a két olasz nőről azt, hogy kémek. Fabio Mussi, az olasz törvényhozás képviselőházának alelnöke sürgős parlamenti vizsgálatot helyezett kilátásba az ügy tisztázása érdekében, s szerinte az olasz kormánynak választ kell adnia arra, honnan is származhatnak ezek az állítólagos amerikai titkosszolgálati listák.

Olaszorszag

Toszkánától Umbriáig.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!