Auguszta
5 °C
22 °C

Zarkávi terroristavezér híveit bombázták Irakban

MTI
2004.10.06. 07:22
Légicsapást mért az amerikai légierő szerdára virradóra az iraki Fallúdzsában egy házra, amelyben az Abu Muszab az-Zarkávi vezette terrorista csoport befolyásos tagjai tanácskoztak.

Az Irakba vezényelt amerikai haderő közleményében hitelt érdemlő forrásokból származó értesülésre hivatkozva jegyezte meg, hogy a bombázás pillanatában Zarkávi csoportjának vezető személyiségei az épületben tanácskoztak. A közlemény részleteket nem hozott nyilvánosságra a légicsapásról, így nem tudni azt sem, hogy a bombázás követelt-e áldozatokat.

Az amerikai légierő rendszeresen bombázza a Bagdadtól nyugatra fekvő, és az iraki szunnita felkelők fellegvárának számító Fallúdzsa térségét. Amerikai adatok szerint az elmúlt hetekben Zarkávi több mint száz hívével végeztek ily módon a városban. Az iraki ideiglenes kormány minapi jelentése szerint Zarkávi csoportja összesen 1000-1500 főt számlálhat országszerte, közülük ötszázan Fallúdzsában tartózkodnak.

A jordániai származású Zarkávi vezette at-Tauhíd val-Dzsihád nevű szervezet több véres merénylet és emberrablást hajtott végre az elmúlt időben Irakban.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Törökország

Isztambul még mindig a nagy kedvencek közé tartozik.