Natália
-3 °C
8 °C

Újabb foglyokat engedtek szabadon az abu-grébi börtönből

MTI
2004.10.07. 12:01
Hetvennégy iraki foglyot engedett szabadon csütörtökön az amerikai hadsereg a Bagdad melletti abu-grébi börtönből - jelentette be egy iraki törzsi vezető, a bebörtönzöttek védelmére alakult szövetség elnöke. Hisám Dlimi sejk szerint a foglyok, akik másfél évet töltöttek a börtönben, valamennyien Bagdadból és környékéről valók.

Szeptember 30-án az amerikai hadsereg bejelentette: összesen 180 foglyot engednek szabadon abu-grébiből az amerikai-iraki közös bizottság döntése alapján. Szeptember 16-án már kiszabadult az első, 108 fős csoport. Az augusztusban létrehozott bizottság, amelyben hat iraki és a multinacionális erők három képviselője vesz részt, 1800 fogva tartott dossziéját vizsgálta meg, és a foglyok egyharmadát szabadon bocsátották.

Jelenleg még 1700 embert tartanak fogva "biztonsági okokból" abu-grébiben és 3500-at a dél-iraki Umm-Kaszr melletti Bucca tábor börtönében. Az amerikai hadsereg "biztonsági foglyoknak" nevezi azokat, akiket a felkelőkkel való feltételezett vagy bizonyított kapcsolataik miatt vettek őrizetbe.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!