Miklós
-7 °C
4 °C

Legkevesebb húsz halott a bagdadi robbantásokban

MTI
2004.10.10. 13:06
Öngyilkos merényletet követtek el vasárnap Bagdadban egy rendőrakadémia közelében, a támadásnak 17 halálos áldozata volt - közölték iraki hivatalos forrásból.

A gépkocsiba rejtett pokolgép vélhetően idő előtt robbant fel, egy forgalmas útkereszteződésben a rendőrakadémia bejárata közelében. Az áldozatok többsége járókelő volt - mondta el egy minisztériumi szóvivő. Hozzátette: a rendőrakadémia előtt jelentkezők álltak sorba, a támadás vélhetően ellenük irányult. Korábbi rendőrségi közlés szerint a helyszínen a merénylővel együtt nyolc ember vesztette életét, tucatnyian megsérültek. A környék több kormányzati épületnek ad otthont.

Korábbi jelentések arról számoltak be, hogy négy halálos áldozattal járó rakétatámadás történt a közelben álló olajügyi minisztérium ellen. Egyes jelentések szerint két robbanás is hallatszott a környéken.

Ugyancsak autóba rejtett pokolgép robbant valamivel korábban egy bagdadi piactéren, a kulturális minisztérium közelében, egy ember megsérült. Nagyjából a detonáció idején haladt arra egy amerikai katonai konvoj. Az iraki rendőrség feltételezi, hogy eredetileg ez lett volna a merénylet célpontja.

Szadrvárosban, Bagdad síita szegénynegyedében három iraki életét oltotta ki egy gépkocsiba rejtett pokolgép.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.