Judit
3 °C
6 °C

Mégis adásba kerülhet a John Kerryt lejárató kampányfilm?

MTI
2004.10.15. 06:08
Az amerikai hírközlési felügyelet nem tiltja be annak a dokumentumfilmnek a sugárzását, amely rossz fényben tünteti fel John Kerry demokrata párti elnökjelölt múltját, a vietnami háború elleni fellépését a hetvenes évek elején.

Michael Powell, a Szövetségi Hírközlési Bizottság (FCC) elnöke helyi idő szerint csütörtökön a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy a felügyelet nem állíthatja le a műsor bemutatását, mivel nem tud olyan jogszabályról, amely ezt lehetővé tenné a számára, de nem is lenne okos dolog, ha így tenne, mivel azzal valószínűleg megsértené az alkotmányban biztosított szólásszabadságot.

A republikánus párti Powellt még Bill Clinton demokrata párti elnök nevezte ki a független, kétpárti testületbe, elnöki tisztségébe pedig a George Bush elnök állította.

A baltimore-i Sinclair csoport a tulajdonában levő 62 tévéadón a november 2-i elnökválasztás előtt szándékozik bemutatni Az ellopott becsület: a soha be nem gyógyuló sebek" című filmet, amely azzal vádolja Kerryt, hogy Vietnamból hazatérve elárulta bajtársait és a becsületükbe gázolt. A tévéadók az amerikai háztartások egynegyedét érik el.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.