Gábor, Karina, Ders
7 °C
21 °C

A Gázai hadműveletben száznegyvennél többen meghaltak

MTI
2004.10.16. 14:30
Száeb Erekat szerint az izraeli hadsereg hadműveletének a Gázai övezetben több mint száznegyen halálos áldozata van. A palesztin kabinetminiszter nemzetközi vizsgálatot követelt az izraeli hadművelet ügyében. Erekat mészárlásnak nevezte az izraeli hadsereg fellépését.

Az izraeli hadsereg szombatra virradóra átcsoportosította, részben visszavonta erőit a Gázai övezet északi részén. Raanan Gisszin kormányszóvivő közölte, hogy az izraeli hadsereg olyan körzetekből csoportosította át erőit, ahol már nem fenyeget az a veszély, hogy palesztin szélsőségesek rakétákat lőnének ki izraeli területre. Az izraeli katonák azonban visszatérnek a most elhagyott övezetekbe, ha a rakétatámadások felújulnak - fűzte hozzá.

Katonai források szerint a csapatok távolabbról továbbra is megfigyelés alatt tartják majd a térséget, hogy válaszolni tudjanak az esetleges palesztin rakétatámadásokra. Az izraeli hadsereg szeptember 28-án vonult be a Gázai övezet északi részébe, miután ebből a térségből több házi készítésű rakétát lőttek ki a palesztinok a határ közelében fekvő izraeli településékre. Egy Kasszám rakéta becsapódása két izraeli kisgyereket ölt meg Szderót városban.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.