Vilma
-8 °C
3 °C

Osztrák atomellenzők lezártak egy cseh határátkelőt

MTI
2004.10.16. 14:42
Jobb ma aktívnak, mint holnap radioaktívnak lenni - hirdették tábláikon azok az osztrák atomellenes aktivisták, akik szombaton néhány órára lezárták a wullowitzi osztrák-cseh határátkelőt a temelíni atomerőmű elleni tiltakozás jegyében. Ez volt az első határblokád azóta, hogy Ausztria és Csehország 2000 decemberében megállapodást kötött a temelíni atomerőmű esetleges üzemzavaraival kapcsolatos cseh tájékoztatási kötelezettségről, valamint arról, hogy Ausztria bizonyos ellenőrzési lehetőséget kap cseh területen.

Osztrák környezetvédő és atomellenes szervezetek hosszabb ideje aggodalommal figyelik a cseh atomerőműben történteket, mindenekelőtt a sorozatos üzemzavarokat. A mostani akcióval - amelyen a rendőrség szerint mintegy kétszázan vettek részt - az ellen tiltakoztak, hogy Csehországban engedélyezték az atomerőmű teljes kapacitással történő üzemeltetését.

Ausztriában népszavazás utasította el a nukleáris energia békés célú hasznosítását, Ausztriában nincs atomerőmű. A referendum eredményeként ugyanis nem helyezték üzembe az ország első atomerőművét.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!