Edina
-3 °C
9 °C

Lukasenko rendszere ellen demonstrál az Új Generáció

Index
2004.10.17. 15:23
Közleményt adott ki az SZDSZ ifjúsági szervezete, az Új Generáció, amiben felháborodását fejezi ki a fehéroroszországi választásokkal kapcsolatban, és hétfő este hat órára gyertyás demonstrációra hív mindenkit a belarusz nagykövetség épülete elé.

A fiatal szabad demokraták megdöbbentőnek tartják, hogy "ebben az, Európa Burmájaként is felfogható országban az elmúlt tizenöt év politikai gyakorlatával megegyező, antidemokratikus szellemben zajlottak le a most vasárnap megtartott úgynevezett választások".

A szervezet szolidaritásról biztosítja a fehérorosz demokratikus ellenzéket, és kifejezi meggyőződését, hogy "hogy mielőbb sikerül mozgósítaniuk a demokratikus országok közvéleményét a belarusz népet sújtó diktatórikus, az emberi nemhez méltatlan állapotokkal szembeni hatékonyfellépésre".

Lukasenko egy évtizede tartó tekintélyuralma következtében - amelyben háttérbe szorították az ellenzéket, leszámoltak a független sajtóval, fenntartották a szovjet stílusú központi gazdaságirányítást, és a Nyugat iránti ellenszenvet és félelmet sulykolták - Fehéroroszország teljesen elszigetelődött Európától. Lukasenko az egyetlen európai államfő Slobodan Milosevic óta, aki nemkívánatos személy az Egyesült Államokban és az Európai Unióban az emberi jogok súlyos megsértése miatt.

Franciaország

Élménytúra Korzikán.

Thaiföld

3 hetes körút Thaiföldön amolyan hátizsákos módra.