Vilma
-7 °C
4 °C

Nagyarányú részvételt jósolnak az iraki választásokon

MTI
2004.10.23. 08:36
Kapcsolódó cikkek (1)
Az irakiak több mint 85 százaléka részt kíván venni a jövő januárra tervezett általános választásokon egy, pénteken Washingtonban ismertetett közvélemény-kutatás eredménye szerint. A nagyarányú lelkesedés dacára a megkérdezettek mindössze 58,7 százaléka gondolta úgy, hogy a választásokat meg is rendezik január végéig - derült ki a Nemzetközi Republikánus Intézet által szeptember 24. és október 1. között Irakban végzett felmérésből.

A megkérdezett irakiak alig fele (45,3 százaléka) vélte úgy, hogy országában rossz irányban haladnak a dolgok, 41,9 százalékuk viszont ezzel éppen ellentétes álláspontra helyezkedett. A leginkább kifogásolt dolgok közül a válaszadók többsége (62,6 százaléka) a rossz közbiztonsági helyzetet emelte ki, 16,7 százalékuk pedig elsősorban a külföldi megszálló csapatok jelenlétét helytelenítette.

A hivatalban lévő iraki átmeneti kormányról a megkérdezetteknek mindössze a 36,9 százaléka tartotta úgy, hogy az egyszerű választópolgárok érdekeit képviseli. A kabinet tevékenységét a válaszadók 43 százaléka vélte hatékonynak, ami 19 százalékpontos visszaesés az augusztusban végzett hasonló felmérés eredményéhez képest.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.