Timót, Xénia
-8 °C
-3 °C

Japán nem vonja ki csapatait Irakból

MTI
2004.10.27. 01:42
Japán nem vonja ki csapatait Irakból, jelentette ki szerdán Koidzumi Dzsunicsiro kormányfő, miután egy iraki terrorista csoport japán túszának kivégzésével fenyegetődzött.

A japán kormányfő egyben utasítást adott arra, hogy az illetékes japán hatóságok derítsék ki, igaz-e a japán állampolgár elrablásának híre, s ha igaz, tegyenek meg mindent kiszabadításáért.

Abu Muszab az-Zarkávi jordán nemzetiségű terroristavezér szervezete kedden jelentette be, hogy elrabolt egy japán állampolgárt Irakban - feltehetően a japán katonai alakulatok egyik tagját. A világhálón és az al-Dzsazíra arab hírtelevízióban bemutatott videofelvétel kísérő szövege azzal fenyegetődzött, hogy a japán férfit lefejezik, ha Tokió 48 órán belül nem vonja ki csapatait Irakból.

Egyelőre sem a japán külügyminisztérium, sem a védelmi minisztérium nem erősítette meg, hogy valóban elraboltak volna egy japán állampolgárt Irakban. A kormányfő szóvivője úgy nyilatkozott: miután tudjuk, miként néz ki az elrabolt személy, hamarosan azt is tudni fogjuk, hogy kiről van szó.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.