Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Január utolsó hetében tartják az iraki választásokat

MTI
2004.11.03. 18:39
Az iraki parlamenti választásokat 2005 januárjának utolsó hetében rendezik meg - közölte a bagdadi választási bizottság szóvivője. A tisztviselő elmondta: a pontos dátumot még nem tűzte ki a testület, mindenesetre az ország ideiglenes alkotmányában meghatározott január 31-i határidő előtt lebonyolítják majd a voksolást. Reményei szerint ebben nem akadályozza őket a jelenlegi bizonytalan biztonsági helyzet.

A választók névjegyzékbe vétele november 1-jén kezdődött és december 15-ig tart majd. A választási bizottság arról számolt be, hogy a regisztráció első napjai bíztató tapasztalatokat hoztak. Az országban 7-9 ezer szavazóhelyiségben zajlik majd a voksolás a 275 képviselői hely betöltésére

Az arab országban jelenleg is folytatódnak a szélsőségesek és az iraki, valamint amerikai fegyveres erők közötti összecsapások. Az Irakban állomásozó amerikai erők az elmúlt napokban több légitámadást intéztek a lázadók fellegvárának tekintett Fallúdzsa ellen, szunnita vallási vezetők pedig a választások bojkottjával fenyegettek arra az esetre, ha folytatódik a lázadóközpontoknak tekintett városok bombázása.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Álom Nászút

Felejthetetlen élmény várja a világ legszebb tengerpartjain.