Hatan haltak meg földcsuszamlásokban a Fülöp-szigeteken

2009.10.08. 22:55 Módosítva: 2009.10.08. 22:59

Hat ember, köztük három gyerek halt meg a Fülöp-szigeteken, az országba visszatérő Parma nevű trópusi vihar által okozott földcsuszamlásokban csütörtökön. A trópusi viharrá gyengült Parma már csak 55 km/h-s szelekkel tért vissza a Fülöp-szigetek északi részére, de erős esőt zúdított a hegyvidékes területre, ami földcsuszamlásokat okozott. Mankayan városban két alvó gyerek, és egy utcaseprő halt meg egy földcsuszamlásban, míg egy közeli városban három embert, köztük egy iskolás lányt temetett maga alá az esőtől fellazult föld.

A visszatérő vihar miatt több mint négyszázezer ember keresett menedéket evakuációs központokban, attól tartva, hogy a korábbi áradások rosszabbra fordulnak, közölte a katasztrófavédelem egyik munkatársa.

A Parma, kétszáz kilométeres széllökésekkel szombaton érte el a Fülöp-szigetek északi részét, megkímélve Manilát. A főváros egyes részei, és környéke a Parma érkezésekor még mindig víz alatt állt, egy héttel azután, hogy a Ketsana nevű trópusi vihar negyven éve nem látott áradásokat okozott, majdnem háromszáz embert ölve meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport