Salamon
7 °C
13 °C

Szaúd-Arábiában elkezdték a H1N1 elleni oltást

2009.11.09. 10:11

Szaúd-Arábiában a hét végén elkezdték az új influenza elleni oltást. Elsőbbséget élveznek azok a kormánytisztviselők, akik a mekkai éves nagyzarándoklat szervezésén dolgoznak. A hadzs zarándoklat november végén éri el tetőpontját. A védőoltást elsőkként az egészségügyi minisztérium dolgozói kapják meg.

Minden olyan kormányzati szerv, amelynek valamilyen dolga van a hadzs zarándoklattal, kap oltóanyagot. Később a hazai zarándokok is beoltathatják magukat. A hadzson minden éven 3 millió zarándok vesz részt, ebből 1 millió belföldi, 2 millió külföldi.

A 28,5 milliós Szaúd-Arábia november elején közölte, hogy megérkezett az első 11 millió adag vakcina. Több külföldi ország - köztük Kína vagy számos arab ország - beoltja a Mekkába tartó zarándokokat.

Szaúd-Arábiában a hónap elején 62-re emelkedett a világjárványos influenza halálos áldozatainak száma. Az egészségügyi minisztérium szerint többségüknek más betegségük is volt. A laboratóriumilag igazolt megbetegedések száma 7 ezer, de a többet mondó klinikailag diagnosztizált esetszám 22 és 23 ezer között van.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.