Megemelkedett a csinghaji földrengés áldozatainak száma

2010.05.31. 17:15

Az áprilisi Richter skála szerinti 7,1-es erősségű Csinghaj (Qinghai) tartományi földrengés eddig megtalált halálos áldozatainak száma 2698, közülük 11 azonosítása még nem történt meg, 270 embert továbbra is eltűntként tartanak nyilván - tájékoztatott a helyi vezetés hétfőn.

A Jüsu lakóit (Yushu) ért pusztító erejű földmozgás halottai között 199 általános, illetve középiskolás diák van és egy hongkongi lakos - számolt be Csang Kuang-zsung (Zhang Guangrong) a tartomány helyettes kormányzója. Mint mondta, a halottak nemrégiben jelentett számában azért van jelentős változás, mert az elhunytak közül sokakat temettek el anélkül, hogy hivatalosan bejelentették volna, és a romok alatt azóta több holttestet találtak.

Április végén a mentők központjában közölt adatok szerint 2220 volt az áldozatok száma és 70 ember szerepelt az eltűntek listáján.

A polgárügyi minisztérium ugyancsak hétfőn jelentette be, hogy a magánszemélyektől és szervezetektől eddig érkezett készpénz és egyéb adományok értéke meghaladja a 7 milliárd jüant (1,03 milliárd dollár).

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport