Tizenegy embert megölt egy ámokfutó markolós

Egy 38 éves kínai munkás homlokrakodós traktorával gépkocsikat, autóbuszokat, motorkerékpárokat, teherautókat és üzleteket tett tönkre, miközben tizenegy útjába került emberrel is végzett.

Tizenegy embert megölt, legkevesebb 20-at megsebesített, és több tucat autót, boltot tönkretett vasárnap munkagépével egy kínai férfi, miután összeveszett egyik ügyfelével. A 38 éves ámokfutó egy homlokrakodós traktor kezelőjeként dolgozott egy szénraktárban Kína északi részén.

Az Új Kínai hírügynökség jelentése szerint az ámokfutás Hopej tartományban történt. A férfi őrjöngését állítólag az váltotta ki, hogy heves vitába keveredett az egyik vevővel, akit végül megölt. A hírügynökség azt nem közölte, hogy miként tette ezt. A helyi kormány közleménye szerint az ámokfutó ittas volt.

A férfi az első gyilkosságot követően a munkagépével további hét embert megölt, és legalább 20-at megsebesített. A géppel autók, motorok, buszok és üzletek tucatjaiban tett kárt ámokfutása közben.

A rendőrök egy óráig tartó hajsza után fogták el a férfit egy mezőn. Előzetes letartóztatásba helyezték, és nagy valószínűséggel halálos ítéletet szabnak ki az ámokfutóra. Helyi illetékesek beszámolója szerint nyolc ember azonnal szörnyethalt, míg további három a kórházban halt bele sérüléseibe.