2024. június 29. 18:00
Svájc
Olaszország
Olympiastadion Nyolcaddöntő
2024. június 29. 21:00
Németország
Dánia

Egy nap alatt négy külföldi katona halt meg Afganisztánban

2010.08.21. 12:13

Huszonnégy órán belül négy külföldi katona halt meg Afganisztán déli részén: három pénteken, egy pedig szombaton, jelentette be a NATO vezette erők (ISAF) parancsnoksága, hozzátéve, hogy egy nő és két gyermek is életét vesztette egy pontatlan légicsapásban. Az utóbbiak egy felkelők ellen indított légicsapásnak estek áldozatul pénteken Faráh tartományban. A támadásban hat felkelő is meghalt a közlemény szerint.

Pénteken két járőröző ausztrál katona vesztette életét egy út mentén elhelyezett pokolgép robbanásában. Egy harmadik katona, akinek a nemzetiségét nem közölték, "felkelők támadásában" esett el. Szombaton is meghalt a NATO vezette nemzetközi erők egyik katonája, az ő nemzetiségét sem fedte fel a szövetség.

E halálesetekkel 445-re emelkedett azoknak a külföldi katonáknak a száma, akik az afganisztáni műveletekben lelték halálukat az év eleje óta, míg ez a szám a tavalyi év egészében 520 volt - derül ki az icasualties.org független honlap adataiból. Eddig összesen húsz ausztrál katona esett el az afgán konfliktusban. Mintegy 1500 ausztrál katona szolgál az ISAF soraiban a déli Uruzgán tartományban, ahol afgán katonákat képeznek ki a tálib felkelők elleni harcra. Közel 141 ezer külföldi katona - kétharmaduk amerikai - állomásozik jelenleg az ázsiai országban.