Újabb öngyilkos merénylet Pakisztánban: 42 halott

2010.09.03. 13:45

Legalább negyvenkét halálos áldozata és negyven sérültje van egy síiták ellen pénteken elkövetett merényletnek Pakisztán délnyugati részén. Az öngyilkos merénylő egy síita muszlim felvonuláson robbantotta fel magát a Pakisztán délnyugati részén lévő Kvetta városában pénteken, egy palesztin szolidaritási ünnepségen. A holttesteket, illetve a sérülteket több helyi kórházba vitték. A rendőrségi illetékesek szerint a halottak száma valószínűleg nő majd. Egyelőre senki sem vállalta a felelősséget a merénylet elkövetéséért.

Délelőtt Pakisztán északnyugati részén a szintén vallási kisebbségnek számító és az iszlám szunnita ágával teljesen ellentétes nézeteket valló Ahmadi szekta egyik mecsetjénél is felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő, aminek következtében legalább egy személy életét vesztette, és többen megsebesültek.

Az ázsiai országban kisebbséget alkotó muszlim csoport tagjait a héten már második alkalommal érte támadás. A síita vallási kisebbség tagjai szerdán, Lahorban vallásuk legfőbb szentjére, Alira emlékeztek. Hagyományos gyászmenetükben, amelyben 35 ezren vettek részt, három robbanás történt. Először egy időzített robbanószerkezet lépett működésbe, majd pár perces eltéréssel két öngyilkos merénylő robbantotta fel magát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport