2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Legalább 14-en vesztették életüket egy buszbalesetben Argentínában

2010.09.27. 19:29
Legalább tizennégyen, köztük több gyermek vesztette életét Argentínában, amikor az egyik országúton egy kisbusz kamionnal ütközött - közölték hétfőn rendőrségi források.

A baleset az ország északi részén, a Buenos Airestől 880 kilométerre lévő Villa Ocampo közelében történt helyi idő szerint vasárnap éjfél körül. A buszon egy gyermektánccsoport tagjai ültek, akik egy zenei fesztiválról tartottak hazafelé néhány szülő kíséretében.

A főleg gyerekeket szállító jármű feltehetőleg azért ment neki a szembejövő sávban közlekedő kamion oldalának, mert az nem volt kivilágítva. A rendőrség ugyanakkor nem talált arra utaló nyomot, hogy a buszsofőr fékezett volna az ütközés elkerülése érdekében. A szerencsétlenségben 13 utas, valamint a buszsofőr is életét vesztette, öt embert pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Bár az elmúlt években megduplázták Argentínában a közúti ellenőrzések számát és megemelték a közlekedési szabálysértések miatt kiszabott bírságok összegét, a dél-amerikai országban közúti balesetekben továbbra is átlagosan 20 ember veszti életét naponta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport