Judit, Xénia
16 °C
21 °C

Kényszerleszállást hajtott végre a Cathay egyik gépe

2010.11.30. 08:25

Az utastérben megváltozott légnyomás miatt kényszerleszállást hajtott végre hétfőn, 306 utassal és 20 fős személyzettel a fedélzetén Cathay Pacific egyik járata. Az Amszterdamból Hongkongba tartó gép hat órával az indulás után a kazahsztáni Karagandában szállt le, és senkinek nem eset baja.

Egy 64 éves utas azt mondta a South China Morning Post nevű lapnak, hogy az utastérben szinte mindenki aludt, amikor hirtelen arra ébredtek, hogy felgyulladt minden fényforrás az utastérben, és megjelentek az oxigénmaszkok az arcuk előtt. A férfi szerint kisebb pánik lett úrrá az utasokon, de senki nem kezdett sikoltozni.

A Cathay egyelőre nem közölte, hogy valóban légnyomás-változás történt vagy csak a műszerek hibásodtak meg. A légitársaság bejelentése szerint kedden, egy másik géppel az összes utast elviszik Hongkongba.

Utazás aggodalom nélkül?

Elég egy gyomorrontás, vagy egy fogfájás ahhoz, hogy a nyaralás rémálommá változzon. Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Nyaralás Bükfürdőn

Őrületes kalandpark, Európa egyik legmenőbb golfpályája, és az ország második legnagyobb gyógy- és élményfürdője várja az egész családot.