Iráni zarándokok ellen követtek el merényleteket Bagdadban

2010.12.04. 11:22 Módosítva: 2010.12.04. 13:45

A korábbi hírekkel ellentétben nem hét, hanem hat iráni zarándok halt meg szombaton az iraki fővárosban végrehajtott két különálló bombamerényletben, pontosította korábbi nyilatkozatát az iraki belügyminisztérium tisztségviselője. Két másik bombamerényletben heten haltak meg Bagdadban.

Az első, Bagdad Kadhamija nevű negyedében végrehajtott kettős robbantásban öt ember halt meg és tizennyolcan megsebesültek. A halottak között négy, a sebesültek között pedig tizenegy iráni zarándok volt. A merénylet egy iráni zarándokok által kedvelt vendégház közelében történt. Egy elhagyatott házba, valamint egy autóba rejtett bomba robbant fel szinte egyszerre.

A második merényletet az iraki főváros egy másik, északnyugati negyedében követték el. Egy öngyilkos merénylő autójával egy iráni zarándokokat szállító busznak hajtott, majd felrobbantotta a járművébe rejtett bombát. A merényletben két iráni zarándok halt meg, a huszonnyolc sebesült közül tizenkilencen irániak.

Hat ember meghalt, és negyvenketten megsebesültek egy autóba rejtett bombától Bagdad egyik déli negyedében. Egy téren felrobbant bomba pedig egy halálos áldozatot követelt, és nyolc embert sebesített meg. Novemberben 171 ember halt meg különböző támadásokban Irakban, köztük 105 civil. Ez egy éve a legalacsonyabb szám.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport