Gyászolókra támadtak a szíriai katonák

2011.09.14. 14:19

Egy múlt héten meggyilkolt emberjogi aktivistát gyászoló tömegre támadtak a biztonsági erő tagjai Szíriában pár órával azután, hogy az amerikai nagykövet részvétét fejezte ki az elhunyt családjának – közölte egy szíriai jogvédő aktivista.

Musztafa Oszo elmondta, hogy az eset kedd éjjel történt Damaszkusz külvárosában, Darajában, miután Robert Ford nagykövet és a vele tartó néhány diplomata elhagyta a temetés helyszínét. Az aktivista beszámolt arról, hogy néhány óra elteltével fegyveres rendfenntartók jelentek meg, és könnygázt vetettek be a Gajat Mattart gyászolók ellen.

Szerdán a szíriai hadsereg behatolt egy régióba a török határ közelében, hogy az ország északnyugati részén teljesen elfojtsa a demokráciapárti tüntetéseket, és felkutassa a Bassár el-Aszad elnök hadseregét elhagyó katonákat.

Szemtanúk beszámolója szerint néhány tucat harcjármű kíséretében több száz egyenruhás jelent meg és lőtte nehézgépfegyverekkel Dzsabal-az-Závíja térségének legalább tíz falvát és városát egy közeli főútról, miután lezárták a régióba vezető utakat, és elvágták a kommunikációt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport