Holtan találtak egy líbiai műsorvezetőt

2012.02.19. 14:57

Holtan találták a líbiai főváros, Tripoli egyik börtönében Hala Miszráti ismert tévés műsorvezetőt - jelentette vasárnap az al-Arabíja pánarab hírtelevízió. Már előző nap lábra kaptak olyan hírek Líbiában, hogy az újságírónőt, aki a néhai Moammer Kadhafi diktátor híve volt, egy állítólagos forradalmi brigád tagjai megölték. Hivatalos állásfoglalás egyelőre nincs az ügyben.

Abd ar-Rahím al-Kíb, az átmeneti kormány feje szombat este, a "Február 17-i forradalom" kezdetének első évfordulója alkalmából ismét nyomatékosan felszólított minden fegyveres forradalmárt, hogy jelentkezzen szolgálatra a belügyminisztériumnál vagy a hadseregnél. "Ha ti nem foglaljátok el a fontos helyeket a rendőrségnél és a hadseregben, akkor azok szabadon maradnak olyan elemek számára, akik nálatok kevésbé hűségesek a nemzethez" - mondta.

Eddig jó ötezer olyan forradalmár jelentkezett rendőrségi szolgálatra, aki az elmúlt évben Kadhafi csapatai ellen harcolt. Néhány ilyen brigád közölte, hogy csak zárt egységként hajlandók csatlakozni a biztonsági erőkhöz. Az átmeneti kormány azonban elutasítja ezt, mondván, hogy nem tűr meg külön milíciákat minisztériumainak az égisze alatt.

A hét végén a déli Kufra-oázisból ismét harcokat jelentettek forradalmi brigádok és a régi rendszer állítólagos hívei között. A helyi médiák közlése szerint, amelyek csádi kötődésű milíciákat tesznek felelőssé az erőszakért, szombaton két fiatal férfi, egy nő és egy gyermek halt meg az összecsapások következtében.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport