Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Mégis kiadható az Arafat haláláról szóló orvosi jelentés

MTI
2004.11.15. 21:42
Kapcsolódó cikkek (1)
A néhány napja egy Párizs melletti katonai kórházban elhunyt Jasszer Arafat palesztin elnök haláláról szóló orvosi jelentés a francia törvények szerint kiadható "a jogosultaknak", ha ők kérik ezt, közölte hétfőn a francia védelmi minisztérium szóvivője. Jean-Francois Bureau szóvivő közlését nem sokkal megelőzően kérte hivatalosan Ahmed Korei palesztin miniszterelnök Párizstól, hogy adja át a palesztin vezetésnek az Arafat haláláról és a halál okairól szóló orvosi jelentést, mivel az arab világban a politikus megmérgezéséről keringenek hírek.

Hervé Ladsous, a francia külügyminisztérium szóvivője hétfőn azt mondta, hogy az Arafat betegségét és halálát övező titok továbbra is az marad, hiszen a francia törvények szerint csak az elhunyt családjának tagjaival lehet közölni a halál okát.

Arafat csütörtökön halt meg egy francia kórházban, ahová október 29-én szállították egészségi állapota megromlása miatt. Mindeddig sem palesztin részről, sem Arafat francia orvosai részéről nem közölték a halál okát. A palesztin elnök utolsó napjait övező titkolózás csalódást keltett az arab világban, és olyan híresztelések kezdtek terjedni, hogy Arafatot megmérgezték az izraeliek.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.