Natália
-3 °C
8 °C

A palesztin vezetés kikérte Párizstól Arafat orvosi jelentésé

MTI
2004.11.15. 22:13
A palesztin vezetés felkérte Párizst, hogy adja át neki a Jasszer Arafat halálának okairól szóló orvosi jelentést, mivel az arab világban a politikus megmérgezéséről keringenek hírek.

A kérelemről Ahmed Korei palesztin miniszterelnök irodája hétfőn közleményben adott tájékoztatást. Arafat csütörtökön halt meg egy francia kórházban, ahová október 29-én szállították az egészségi állapota megromlása miatt.

Mindeddig sem palesztin részről, sem Arafat francia orvosai részéről nem közölték a halál okát. A palesztin elnök utolsó napjait övező titkolózás csalódást keltett az arab világban, és olyan híresztelések kezdtek terjedni, hogy Arafatot megmérgezték az izraeliek.
 
Asraf al-Kurdi, Arafat személyes orvosa viszont hivatalos vizsgálatot és boncolást kért pár órával a temetés előtt, annak ellenére, hogy az iszlám tiltja a boncolást. Arafat özvegye eleve megtiltotta az orvosi jelentés nyilvánosságra hozatalát.
 
A francia védelmi minisztérium szóvivője még hétfőn este reagált a palesztin kérelemre, mondván: az orvosi jelentés a francia törvények szerint kiadható "a jogosultaknak", ha ők kifejezetten kérik ezt.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.