Zalán
6 °C
19 °C

Amerikai katonák fogva tartják az al-Arabíja arab tévé fallúdzsai tudósítóját

MTI
2004.11.17. 01:28
Amerikai katonák múlt csütörtök óta fogva tartják az al-Arabíja arab műholdas tévécsatornának az iraki Fallúdzsában dolgozó tudósítóját, közölte maga a tévécsatorna.

A dubaji székhelyű, többek között szaúdi tőkével működő tévécsatorna kedden nyilvánosságra hozott közleményében azt állította, hogy a Fallúdzsában harcoló amerikai katonai alakulatok parancsnoka érdeklődésükre megerősítette: a katonák sok más emberhez hasonlóan a csatorna fallúdzsai illetőségű tudósítóját is őrizetbe vették, akit azonban "a lehető leghamarabb" szabadon is engednek majd.

A tévécsatorna nehezményezte az őrizetbe vételt és felhívott minden emberi jogi szervezetet, hogy segítse elő a tudósító biztonságának szavatolását.

Amerikai és iraki kormányerők múlt hétfőn vették ostrom alá az iraki szunnita ellenállók fő erősségének tartott, Bagdadtól nyugatra fekvő várost, amelyet a hét végére ellenőrzésük alá is vontak. Jelenleg kisebb ellenállási gócpontokat számolnak fel. Egy magas rangú amerikai katonatiszt hétfői közlése szerint az amerikai katonák több mint ezer embert vettek őrizetbe Fallúdzsában.

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.

Hajóutak

Csodás hajóutak: Olaszország, Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!