Mária
-6 °C
-2 °C

Bush elnök több titkos hírszerző ügynököt akar

MTI
2004.11.24. 18:18
George Bush amerikai elnök utasítást adott arra, hogy a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) 50 százalékkal növelje titkos ügynökeinek és elemzőinek a számát. A hírszerző ügynökségnek az elkövetkező években újoncok ezreit kell toborozni és kiképezni a The Washington Post szerdai beszámolója szerint.

Az elnök arra is utasította Porter J. Gosst, a CIA új igazgatóját, hogy kettőzze meg a CIA kutatási-fejlesztési szakértőinek a számát, akik azon munkálkodnak, hogy a tudomány eszközeivel tegyék hatékonyabbá a terrorizmus ellen, illetve a tömegpusztító fegyverek elterjedésének a megakadályozásáért vívott küzdelmet. Megduplázzák a "küldetés-fontos nyelvekben" járatos, így az arabul beszélő ügynökök számát is.

A kormányra nagy nyomás nehezedik annak érdekében, hogy orvosolja a 2001. szeptember 11-i terrortámadások előzményeit kivizsgáló bizottság által a hírszerzés működésében az idén nyáron feltárt fogyatékosságokat. Így a több mint egy tucat amerikai hírszerző szervezet együttműködése, és a Porter J. Goss vezette CIA jelentős reform előtt áll.

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.